Gott Nytt År!

2012-12-31 12:00:00 Fotografi [0] Kommentarer
GOTT NYTT ÅR på er alla! Det här året har gått otroligt fort! Min kväll spenderas i lungn och ro hemma med mamma och pappa framför nyårsfirandet på skansen på tv. Jag hoppas verkligen att 2013 kommer bli ett bra år! Jag har ett par nyårs löften och ett av dem är bli vig och kunna gå ner i spagat! :} Sedan så måste jag satsa på skolan och plugga i god tid till prov o.s.v. Hoppas att ni får en bra nyårskväll! ♥
 
Här är några av mina bästa bilder som jag har tagit under 2012!

Nu & Då

2012-12-28 21:20:42 Fotografi [0] Kommentarer
Idag är det exakt ett år sedan som jag köpte min kamera! Bilderna i högra "delen" tog jag under de första dagarna som jag hade kameran. Haha, kunde typ ingenting och fotade ofta med blixt (-AUTO). Men nu har jag iallafall lärt mig ganska mycket! Bilderna i vänster "delen" är of course de nyare och finare bilderna som jag har tagit! Nu har jag lärt mig de "viktigaste" inställningarna som t.ex olika bländare, ISO o.s.v. :D Tänk att man kan utvecklas så mycket på bara ett år. Om du nyss börjat fota med t.ex en systemkamera så kommer ett tips här: Du lär dig med tiden, var inte rädd för att prova olika inställningar, kolla foto-tidningar och bloggar och lär dig olika knep, hitta olika vinklar när du fotar, pröva dig fram steg-för-steg! 
 
 
 

Linne ifrån JC

2012-12-26 22:44:00 Shopaholic [0] Kommentarer
Det här fina linnet köpte jag i helgen på JC. Det kostade 249kr men pappa hade ett rabattkort som sänkte priset med 65 kr. Superbra! :} Det här är absolut ett av de finaste linnen jag äger. 
 

Julklappar

2012-12-26 22:09:26 Daily life [0] Kommentarer
Jag hoppas att ni hade en underbar julafton! Min var jättebra! Jag fick jättefina julklappar som jag tackar så hjärtligt för :D Jag tycker själv det är väldigt kul att se vad folk fått i julklapp så jag tänkte visa för er vad jag fått:
 
 

"There are two ways of spreading light: to be the candle or the mirror that reflects it."

2012-12-26 21:47:00 Still life [0] Kommentarer
Bokeh fotografering på Julafton! 
Nikon d5100 · 50mm 1.8g
 

Thomas Sabo

2012-12-26 21:29:14 Fashion & style [0] Kommentarer
Detta berlock-armband ifrån Thomas Sabo fick jag av mamma och pappa i julklapp  
A-berlocken fick jag av mormor och morfar! :} Älskar Thomas Sabo smycken! I morgon så ska jag troligtvis köpa en till berlock. Jag funderar på ett rosa hjärta eller en fransk lilja i silver, det beror på om hjärtat finns eller inte. 
 

Jul på Liseberg 2012

2012-12-25 16:12:00 Fotografi [0] Kommentarer
 
Här kommer mina bilder ifrån julmarknaden på Liseberg:
 Det var första gången som jag fotade "mörker/natt" fotografering och bilderna blev jättebra! Tack vare mitt ljusstarka objektiv så blev bilderna bra. Jag hade olika ISO på vissa ställen, men det behöves inte mer än max 1000. Bäst på Liseberg var såklart isshowen och alla fina ljuslampor som skapade underbar Bokeh. De 2 sista bilderna är mina favoriter! 
 
 

Merry Christmas

2012-12-24 09:58:58 Daily life [0] Kommentarer

God Jul till er alla! Min jul firas ute på landet hos min morbror tillsammans med släkten! ❤ Nu blir det julkalendern och morgon fika! Puss & kram


Julstök

2012-12-16 21:19:00 Daily life [0] Kommentarer

Hello! I fredags så var jag ledig från skolan. Sååå skönt! Då gick mamma och jag upp på stan och åt gott på East west sushi och kollade runt i affärer. Veckorna 6 & 7 så ska jag på prao. Så i fredags så frågade jag på Panduro Hobby om jag kunde praoa där, och hon sa JA! Men jag väntar fortfarande på svar ifrån chefen. Åh, det kommer bli så kul! Tänk, hålla på med pysselsaker som jag älskar i 2 veckor!

På tal om pyssel, i går började jag och mamma med julkorten. 38 st skulle skickas! Gissa om jag var trött igår. Vi höll på från halv 6 till halv 1 på natten ungefär! Ikväll så har jag slagit in paket och börjat på pepparkakshuset! Imorgon blir det skola igen, men jag får hålla ut för på torsdag börjar jullovet!! Puss & Kram

Köpte förresten nya "hörlurar" till mobilen, rosa Happy Plugs! Love Them! Köpte de nästan "gratis" när jag lämnade tillbaka min gamla mobil, som en återbäring. Jättebra!

Mobilbild på mig!


12 december

2012-12-12 19:12:33 Daily life [0] Kommentarer

Test-bloggar ifrån mobilen! Det tycks fungera bra! Jag kan inte tro att det snart är jul!!! Jag har inte ens julbakat någonting ännu!

I måndags hade vi vårat första lucia tåg för i år. Det gick inte så värst bra, men mitt solo gick jättebra! I går och i morse så hade vi 2 luciatåg som gick mycket bättre. Imorgon har vi halvklass tåg hela dagen och ett på eftermiddagen i helklass.

Nu ska jag fixa en kopp chai latte (har ni smakat det? Det är otroligt gott!) och kolla på Pretty Little Liars på mobilen. Det är så bra! Kramis


"Simplicity is the keynote of all true elegance"//Coco Chanel

2012-12-08 18:39:36 Tips & inspiration [0] Kommentarer
Älskar allt i det här kollaget! Åh, jag vill såå gärna ha ett par svarta Hunters! :}
 

" "

2012-12-08 18:21:00 Daily life [0] Kommentarer
Min bakgrundsbild -Låst skärm- på min Iphone! Hihi, den är så fin!
 

I´m Back on Track

2012-12-07 22:21:00 Daily life [0] Kommentarer
Hellu! Jag har haft fullt upp de senaste veckorna, månaden så jag har inte haft tid och blogga! Har typ kollat datorn någon gång från i början av november, haha! Även om jag inte har så många läsare så ska jag skriva lite om vad jag gjort den senaste månaden!
 
 
Det har hänt så mycket saker så jag vet inte var jag ska börja. Idag hade jag matteprov som gick SÄMST! Igår var det NO-prov som gick helt OK. 
 
Förra veckan var det TEMA-vecka eller för oss som går på högstadiet på våran skola = REPVECKA inför julkonserten som var förra lördagen! Jag var med och sjöng i kören {såklart!} och så spelade jag fiol i kompet. Det var sjukt läskigt när man väl står där med en mikrofon på fiolen och spelar den svåraste stämman... det var tur att jag hade en superduktig tjej som går i 7:an med mig! Annars hade det icke gått, haha! Men det gick jättebra och det är alltid det roligaste på hela höstterminen! 
 
Nästa vecka är det lucia-tåg som gäller! Vi har ett tåg varje dag måndag, tisdag och onsdag och 4 tåg på torsdag! :D Jag ska sjunga solo, andra versen på Tänd ett Ljus! ♥ 
 
Vad har hänt mer? Joo, jag har varit i Göteborg på lisebergs julmarknad! Det var verkligen underbart! Jag hade med kameran såklart, så det blev massor av fina bilder på bokeh, isshowen och julpyntningen! Men det var otroligt mycket folk, vi fick ingen stans att äta på hela kvällen på liseberg. Fullt överallt! Dagen efter liseberg så åkte vi ut utanför Göteborg och träffade min mormors syster och hennes man! ♥ Vi gick till min mammas kusins underbara inredningsaffär också! ÅH, jag skulle kunna köpa allting därifrån, det är shabby-chic stil. Jag skulle köpa ett jättefint och sött armband, men så fick jag det gratis som tidig julklapp och som tack för alla saker som min syssling sol har ärvt efter mig! :D
 
Alltså jag ÄLSKAR vädret som vi har! Vitt, snöfall hela dagarna och det är såå ljust ute! ♥ Jag älskar vintern när den är som bäst! Hoppas att snön ligger kvar till julafton! 
 
Under repveckan så fick jag också en vit IPHONE 4s!!! Den är sååå bra! Älskar den och det är en stor skillnad mellan den och min 2 år gamla sony xperia mini pro. En liten flugskit i jämfört med iphonen, haha! ;}
 
Jag ska försöka uppdatera mer nu, men just nu har jag slut på foto-inspiration...men imorgon ska jag för hoppningsvis ut på fotopromenad i snövädret! Ha det bäst! Kram ♥
 
Hanne har redigerat en av mina bilder, så fint! ♥ ¬

slide show